About Me Order Site Map Movie

Tuesday, 27 January 2015

Apakah itu Got Blogger ?


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum


Alhamdulillah . masih diberi kesempatan untuk mengupdate blog .. jom baca entry yang seterusnya ..

Tadi, shahril cuba la belek2 , dashboard then tiba2 boom ! Ternampak pakcik etuza cakap blog dia kena ciplak/copy paste .

Then, shahril cuba la tngok entry pakcik etuza ni, baca , baca dan baca .. tetibe pakcik etuza ni bagi bukti yang blog dia dah kena ciplak . Tup tup .. shahril pon tekan la link tuu . sapa2 yang nak tngok boleh pergi ke link ini ..

Dah buka dah page website tuu ? ape yang dia tunjukk ? Semua post dalam website tu sama dngan post pakcik etuza kan ? Tak caya ? boleh bandingkan dengan link blog dia .. 

-------> madey09.blogspot.com

Okay sebenarnya , website got blogger tu bukanlah website yang ciplak blog orang sesuka hati, tapi website tu ialah website yang auto create rss feed post blog yang mendaftar dengan platform blogspot.

so sesape yang mendaftar dengan blogger/blogspot, blog korang akan tersenarai dalam website tuu .. shahril beri contoh okay ?

ni link website shahril ----> muhammadshahril97.blogspot.com

ni link website got blogger ----> http://www.got-blogger.com/


cuba korang amik muhammadshahril97  dan letakkan dekat website got blogger tuu . 

dan dia akan jadi camni ----->  http://www.got-blogger.com/muhammadshahril97/

cuba korang bukak link dekat atas tuu ? dan korang bandingkan dengan website sebenar shahril ..


ni link ----> muhammadshahril97.blogspot.com


nampak sama takk ? sama kan ? tuu sebenarnya website untuk rss feed post korang ..

korang nak cuba tngok kalau2 blog korang ade jugak ke ? boleh masukkan nama depan link korang dan paste dekat blakang link got blogger tuu .

contoh yee ... link blog shahril ...  muhammadshahril97.blogspot.com

biar jadi camni tauu ? ----> http://www.got-blogger.com/muhammadshahril97/


tngok misi utama got blogger . jngan salah tafsir tauu ..

Klik untuk besarkan gambar ..


ape ? korang nak REMOVE link blog korang dari website got blogger ? tunggu entry yang seterusnya ! shahril akan buat tutorial camne nk buang link blog korang dari website tersebut ..


Thats all for tonight . Thanks for reading .. Assalamualaikum !



~ Kadang-Kadang Allah Hilangkan Sekejap Matahari Kemudian Dia Datangkan Pula Guruh Dan Kilat , Puas Kita Mencari Dimana Matahari , Rupa-Rupanya Allah Ingin Menghadiahkan Kita Pelangi Yang Indah ~

ORIGINAL MUHAMMAD SHAHRIL® █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║ Verified Official by Blogspot

36 comments:

  1. terima kasih singgah...dah baca dah tadi blog cikgu etuza...baru faham...terima kasih info..

    sory tak dapat klik iklan..coz guna hp untuk blogging

    ReplyDelete
  2. @iryanty ahamad ehhh shahril tak pakse pon untuk klik iklan .. kalau nak klik, dipersilakan, kalau xnak pon xpee.. shahril x marah .. ohh dah baca dekat blog etuza yee . nice info ? shahril hanya berkongsi maklumat yang shahril tahu dari semasa ke semasa .. ehehhee ..

    ReplyDelete
  3. ooo... gitu. thanks ya shahril atas info ni...

    ReplyDelete
  4. shahril, maksudnye bagus ke tak bagus got blogger ni? mohon pencerahan pleaseee.

    ReplyDelete
  5. as salam. thanks for the info. mujurlah x betul2 diciplak. abe kie follows your blog. happy blogging.

    ReplyDelete
  6. akak pun ada singgah blog cikgu etuza smlm... tq ats info ni.. akak ada buat cara yg shahril ajar tu terkejut gak la ada gak blog akak... nanti next post bgitaw na remove mcm ner...

    ReplyDelete
  7. Thanks berkongsi info..nanti boleh check :)

    ReplyDelete
  8. apa keburukannya ek? kalau tak delete boleh x? nice share !

    ReplyDelete
  9. Dan naik bingung Cikgu Etuza. Ingatkan blog dia kena ciplak..keh keh

    ReplyDelete
  10. oo..gitu..ok,cepat2 share cara nak remove tu ye..

    ReplyDelete
  11. Saya pun masa mula2 dulu terkejut ngan got blogger ni...dah baca2, baru faham :)

    ReplyDelete
  12. @Uni Aqilah sebenarnya got blogger ni lebih kurang baguslahh . sebab dia naikkan traffik kita.. Tapi kalau ade kebaikan mesti ade keburukan kan ? nanti shahril bagi info lagi tentang niii .

    ReplyDelete
  13. @Abe Kie wasalam .sama2 . thanks sbb follow . nanti shahril follow balik ..

    ReplyDelete
  14. @Cik Ash kk . nanti shahril bagitau cara nak remove camne yee ..

    ReplyDelete
  15. @Fhatin Amelia keburukannya ? tak dapat dikenal pasti lagi . nanti shahril update lagi tentang info got blogger niii

    ReplyDelete
  16. satu info yang sangat menarik..terima kasih kerana berkongsi

    ReplyDelete
  17. @Hero Borneo ohh ye ke ? terima kasih yee . shahril hanya memberi info sahaja .

    ReplyDelete
  18. Got blogger terbaik!!! :).. hehe.. benda ini perlu Remove atau x?

    ReplyDelete
  19. terima kasih Shahril.... sangat membantu... harap Cikgu Etuza tidak terkilan lagi

    ReplyDelete
  20. Ada baik buruknya juga get blogger ni kan..
    Please buat next entry tentang baik buruknya taw.. :D
    I'll wait for that entry..

    ReplyDelete
  21. shahril,khaty pon terkena juga penangan Got blogger nie,tadi chek,biar betul..nak biar aja ka?

    ReplyDelete
  22. sepertinya got blogger juga dapat membeRikan backlink, yang saya tanyakan ketika kita berpindah domain apakah akan tetap seperti itu

    ReplyDelete
  23. Luar biasa artikel yang ditulis, jika hanya semua blogger menawarkan konten yang sama seperti Anda, internet akan menjadi tempat yang jauh lebih baik

    ReplyDelete

Terima Kasih Atas Pandangan Dan Komen Anda . Saya Akan Memperbetulkan Apa Yang Kurang . :) Lepas komen Jangan Lupa Share Artikel Dan Follow Blog Shahril !

Copyright © 2017 All Rights Reserved By Muhammad Shahril