About Me Order Site Map Movie

Friday, 28 July 2017

Its Semester Break !


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum




hai guys ! lama x jumpa korang smua .. baca tajuk pun dh tau kan ! yeah !! its semester break .. Happy nye dapat cuti .. sape x happy dapat cuti kan. blh rilek2 duk rmh . hahahah .. 

okay, aril nk story sikit the whole sem utk sem 2 ni. Semester 2 is like a bit burden to me.. Sebab sape2 yg prnah blajar uitm ni, diorang mesti tau yg klau nk stay kolej kena kumpul kupon.. So, nk kumpul kupon mesti gadaikan bnyak masa . Even masa blajar pun tergadai . hahahha . Nak buat assignment lg, nk kutip kupon lg.. 

Memang pack gila masa .. Klau x kutip kupon , duduk rumah sewa la jawabnye . Anyway, klau korang nk tau, rumah sewa its a bit expensive here in shah alam, especially to student .. Nama pun student kan .. Klau kerja part time, mesti bnyak lg tergadai. 

Maybe result akan jatuh sbb x sempat nk study .. So trpksa la 100% focus study nk jaga pointer gituuu .. hahahah . So, klau dduk rumah sewa , bnyak la duit kna pkai nnti .. baik dduk kolej je. Dalam kampus plk tuu .. Jalan je dh smpai kelas .. But there are pros n cons klau dduk dalam . But the cons aq xnak citer . aq citer bnda baik2 je . hehehhe . 

Okay dh ckup blabbering pasal kolej ni .. Nak citer pasal study plk .. This sem is a kind of burden to me .. semua aril blajar 7 subject dan 5 subjek masuk final dan jugak final exam xde gap .. Gosh ! Macam mana la nk cover yg x smpat study dlu2 .. huhuhu . So, i even cant think about this sem pointer . harap lg baik dari sem lepas . Aamiin InsyaAllah .. Orang ckap, dont do the GOD job's kan .. Kita sbgai hamba prlu berdoa, dan tawakkal .. hehehe . 

This semester , aril dapat roommate yg baik2 .. And mostly of them are engineering student same as me .. So, if ade bnda xtau blh tnye . Ape lg ehh blom citer ... Rasanya stakat tu je dlu sbb aril nk join contest2 yg bnyak trlepas .. Hehehe . 

Lpastu, kna study subject2 utk semester depan plk .. Orang ckap ape, study awal x salah, klau x study tu yg salah .. Lagi satu nk pesan, if ade kawan2 korang suruh ajar bnda yg diorang x paham, please ajar .. Sbb mungkin daripada tu , ade keberkatan ilmu kita yg blajar slama ni . Okayy !!

Orite .. Aril mengundur diri dlu . If have anything nk tnya, just drop a comment below. I will reply as soon as possible .. Bye !


20 comments:

  1. it's okay...nnt dah kerjaya lain pulak cabaran dia..enjoy the moment

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahh .. harap2 kerjaya nnti lagi best dari skarang ..

      Delete
  2. Wow 7 subjek? Banyak tu, apa2 pun all the best! InsyaAllah kalau ikhlas menuntut ilmu, Allah akan permudahkan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ya . InsyaAllah . Aamiin . harap2 macam tu lah ..

      Delete
  3. Hahahaha adoi rindunya zaman nak jadi student! Selamat bercuti awak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan jd student ni .. bnyak bnda blh buat .. terima kasih .. selamat bercuti jgk . hujung minggu kan .

      Delete
  4. well pernah dulu, masa diploma kumpul2 kupon... best join aktiviti.. but Iwish aktiviti tak buat time hujung minggu (that time lah, sekarang dah habis belajar) nak balik rumah pun mcm ermmmm ermmm.. tapi bila dah masuk degree.. program yg wajib pergi pun dah tak turun.. ahahhahahahaa XD

    lagipun tak kena kutip kupon kan :P

    UiTM je rasanya sampai 7 8 subjek.. ermmm sedih.. better study before final.. I mean tiap balik kelas.. sejam pun jadilah.. tapi kebiasaanya.. balik main game, layan anime, layan drama tak pun tdow.. pastu nak dekat dengan exam baru kalut study.. pilih mana yg agak2 masuk ja.. ahahahahahha :3 kerja gila XD

    wait berapa bulan cuti sem??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah .. tp kitorang klau nk stay kolej kna collect kupon sbnyak mungkin .. rumah jauh kan .. ha'a maybe uitm je yg dera budak ni . bnyak sngt subjek dia .. lpas klas tdur je . x smpat nk main game, xpun bersukan .. masa EXAM tu masa utk kalut na .. hahaha .

      cuti sem about 2 months .

      Delete
  5. seronoknya dapat bercuti..

    psssttt... terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #31.

    http://www.mialiana.com/2017/07/senarai-url-blog-31.html

    Keputusan pemenang akan diumumkan pada malam ini. Gud luck.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup . seronok2 .. nnti aril jnguk kputusan tuu ..

      Delete
  6. dari segmen Senarai URL Blog #31
    https://marblemomo.blogspot.com/
    singgah sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. trima kasih . nnti aril balas balik kunjungan bila ade masa

      Delete
  7. have a nice sem break

    singgah blogwalking dari Segmen Nak URL Blog #31

    www.myarosli.com

    ReplyDelete
  8. Semua tu kak ana dah rasa masa study di uitm shah alam juga. Duduk kolej dh rasa duduk sewa luar pun dah rasa. Semua tu pengalaman peribadi yg berharga. :)

    Selamat bercuti dan good luck utk result nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha . kan . pengalaman pahit getir dkat uitm .. trima kasih . selamat bercuti hujung minggu jgk .. Doakan result gempak

      Delete
  9. Thank god ukm kl got enough place but yang merit sikit (kami panggil merit) maybe kena dok kat apartment. apartment to part kolej dah bayar and some more kita kena bayar so the fees banyak sikit. totally understand bergadai masa, tenaga and worst perasaannnnnnnnn. Sometime the work can be so stressful.

    // afifahaddnan"

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha . ouhh UKM mmg ade tempat ehh utk plajar ? untung lahhh .. kitorang panggil merit kadang2 ..

      Delete

Terima Kasih Atas Pandangan Dan Komen Anda . Saya Akan Memperbetulkan Apa Yang Kurang . :) Lepas komen Jangan Lupa Share Artikel Dan Follow Blog Shahril !

Copyright © 2017 All Rights Reserved By Muhammad Shahril